BLOG
University of California
14 Kasım 2019
University of California

 

Dokuz tanesi lisans seviyesinde ve biri sadece yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim veren, toplamda on kampüsü olan UC sistemi Kalifornia eyaletinde 280,000 öğrencisine eğitim vermektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde araştırma devlet üniversiteleri kategorisinde yer alan UC sistemi özellikle son yıllarda daha fazla yabancı öğrenciye eğitim vermektedir.

Yaklaşık yüzde almışını Kalifornia liselerinden mezun öğrencilerin doldurduğu UC sistemi dokuz kampüsü ve tropik kampüs olanakları ile yabancı öğrencilerin yoğun olarak ilgisini çekmektedir.  Toplam sayısına oranla, UC Davis toplam en yoğun uluslararası öğrencisi olan kampüs Davis olarak açıklanmıştır. UC Davis toplam 30,066’sı lisans seviyesinde olmak üzere toplamda 38,369 öğrencisi ev sahipliği yapmaktadır.

2019 yılında toplamda 111,266 başvuru alarak tüm UC kampüslerini geride bırakmıştır. Bu başvuruların 18, 685’I yabancı öğrencilerden oluşmaktadır. 2019 yılı başvurularında yabancı uyruklu öğrencilerin en yoğun başvurusu UC San Diego kampüsüne olmuştur.

 

UC sisteminde bulunan dokuz kampüsün kabul profillerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

UC Berkeley

UC Davis

UCLA

UC Irvine

UC Merced

UC Riverside

UC Santa Cruz

UC San Diego

UC Santa Barbara

2019 yılında toplam 9 kampüse 176,530 başvuru yapılmış ve bu sayısının 27,773’ü yabancı uyruklu öğrencilerden gelmiştir.

UC Berkeley ve ardından UCLA sistemin en düşük kabul oranlarına sahiplerdir.

Source: Ucop.edu

Etiketler:
https://www.lmkconsulting.org/ogrenci-yerlestirmeleri/ilk-ogretim-ve-lise-yerlestirmeleri