BLOG
Rüya Şehir San Diego!
22 Kasım 2019
Rüya Şehir San Diego!

Rüya Şehir San Diego

California’nın incisi America’s finest city (Amerika’nın en güzel şehri) olarak geçen San Diego, Güney California’da Amerika ile Meksika arasında yer alan, California eyaletinin en büyük 2. Amerika’nın ise en büyük 9. şehridir.

San Diego konumu itibariye Meksika sınırında yer almasından dolayı öğrenciler günü birlik Meksika’nın en önemli şehirlerinden biri olan Tijuana’ya gidebilmektedirler. Los Angeles’a 2 saatlik mesafede olan şehir San Francisco’ya 8, Las Vegas’a 7 saatlik mesafede yer almaktadır. 

Bu rüya gibi olan şehir, Amerika’da eğitim görmek isteyen bir çok öğrencinin hayalini süslemektedir. Eşsiz plajları, surf yapmaya imkan sağlayan kıyıları, plaj sporları ve sosyal hayatıyla gerek dil eğitimi gerekse  üniversite ve lisans üstü eğitim almak isteyen öğrencilere kapılarını ardına kadar açmaktadır. 

Birçok Amerika şehrine kıyasla trolley ve metro aracılığı ile şehir içinde toplu ulaşımla seyahat etmenize imkan sağlamaktadır. Alışveriş merkezleri ve okulların şehir merkezine yakın olması öğrencinin şehir içersinde rahat hareket etmesine imkan sağlamaktadır. Meksika sınırında olması her ne kadar öğrencileri ispanyolca konusunda tedirgin etse de San Diegolular gayet anlaşılır ve temiz bir Ingilizce kullanmaktadırlar. 

Şehir merkezi (Down Town) da yer alan bir çok dil okulu bulunmaktadır. Bu okullarda öğrenciler Genel Ingilizce, Akademik Ingilizce, İş ingilizcesi, Toefl sınav hazırlık kursları gibi pek çok kurs imkanına erişebilmektedir. Dil eğitimini tamamlayan öğrenciler San Diego Universitesi, San Diego eyalet üniversitesi, University of California San Diego (UCSD) gibi dünyanın en iyi sıralamasında yer alan üniversitelerinde eğitimlerine devam edebildikleri gibi şehirde bulunan bir çok College’da da sertifika, diploma veya yüksek lisans eğitimi alabilmektedirler.

Çok çeşitli yurtdışı eğitim programları sunan bu rüya şehir, öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrencilere kapılarını sonuna kadar açmaktadır. Siz de hem iyi bir öğrenim görmek hem de keyifli bir şehirde bu süreci geçirmek isterseniz doğru şehir kesinlikle San Diego olmalıdır. 

Etiketler:
https://www.lmkconsulting.org/ogrenci-yerlestirmeleri/ilk-ogretim-ve-lise-yerlestirmeleri